Een game pc kopen op het internet is anno 2022 vrij eenvoudig. Veel mensen kopen een game pc die al samengesteld is door de aanbieder, maar hier zitten nadelen aan verbonden. Zo is de prijs vaak een stuk hoger dan dat je deze zelf samenstelt en zo kun je ook een persoonlijke touch eraan geven. Een goede game pc samenstellen is over het algemeen ingewikkeld en er zijn veel opties en onderdelen waar je uit kunt kiezen. Je wilt natuurlijk dat een game pc optimaal functioneert, maar dit is wel ingewikkeld. Je moet namelijk rekening houden met verschillende aandachtspunten als je een game pc gaat samenstellen. Waar moet je precies op letten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Waar moet je op letten?

Een game pc samenstellen is behoorlijk ingewikkeld en dit komt doordat de verschillende onderdelen samen moeten werken. Sommige onderdelen kunnen niet met andere onderdelen werken en dit kan voor problemen zorgen. De onderdelen die het meeste invloed hebben op de prestaties zijn de videokaart, processor en het werkgeheugen. De videokaart is hierbij het duurste onderdeel en deze kan soms honderden euro’s kosten. Je moet niet de andere onderdelen voor veel goedkoper aanschaffen, anders zijn de onderdelen niet in balans. Als de andere onderdelen een lagere kwaliteit hebben is de kans op een bottleneck behoorlijk groot. Dit houdt in dat een of meerdere onderdelen een stuk trager zijn dan de andere onderdelen. Dit betekent dat de goede onderdelen niet volledig benut kunnen worden. 

Het is in ieder geval van groot belang dat de videokaart gelijk staat met de processor. Een intel i7 processor past bijna altijd goed met iedere videokaart van een hoogwaardige kwaliteit. Welke onderdelen heb je nog meer nodig? Je leest het allemaal hieronder.

De behuizing

De behuizing van de onderdelen is ook van groot belang en dit wordt ook wel de computerkast genoemd. Veel mensen kijken hierbij alleen naar het design van de behuizing, maar dat is niet het belangrijkst. De behuizing moet namelijk heel sterk zijn, anders is de kans dat de onderdelen sneller beschadigd raken. Veel mensen kiezen voor een behuizing met een raam, zodat ze de led verlichting optimaal kunnen benutten. Het is wel verstandig om een grote behuizing te nemen, zodat alle onderdelen erin passen. Vooral met high-end hardware is dit van belang en moet je hier goed nakijken.