Het leasen van een auto is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder bedrijven. Er zijn op tv talloze spotjes te zien van aanbieders van private lease en zakelijke lease auto's. Door te leasen is het voor veel meer mensen mogelijk om in een nieuwe en goed onderhouden auto te rijden. Zeker nu werknemers steeds meer thuis werken is het interessant om te kiezen voor een leaseauto. Er zijn verschillende redenen waarom de populariteit stijgt en in dit artikel zullen we dieper ingaan op de voordelen van het leasen van een auto.

Een efficiënte keuze

Het leasen van een auto is voor veel mensen een efficiënte keuze. De opties zijn vaak wat beperkter zodat je tijdens het maken van een keuze voor de auto minder lang bezig bent met de opties afwegen. Bij het aanschaffen van een auto kom je al snel in een proces waarbij je niet alleen moet kiezen wat voor merk je wilt maar je vaak ook afwegingen maakt op basis van je budget. Dealers proberen vaak een extra goede deal te sluiten met veel extra opties en het kopen van een auto kan hierdoor lastiger worden gemaakt. De meeste mensen zitten er niet op te wachten om te onderhandelen over de aankoopprijs. Wanneer je ervoor kiest om te leasen hoef je alleen te kijken naar de modellen die worden aangeboden binnen jouw budget. Zo kan je eigenlijk vrijwel in een website bezoek een auto leasen. De lease auto wordt dan vaak ook nog eens naar je huis of kantoor gebracht waardoor je nog minder tijd kwijt bent.

Flexibiliteit en zekerheid

Leasemaatschappijen bieden vaak verschillende soorten contracten aan. Zo kan je een shortlease contract aangaan voor minder dan een jaar, of juist een contract aangaan van twee jaar. Als je gehecht bent aan de auto kan je hem vaak na het einde van de contractduur overkopen. Voor Mensen die niet per se een nieuwe auto willen is er ook de mogelijkheid om voor een eerder gebruikte auto te kiezen. Zo kan je bij verschillende bedrijven een occasion leasen, zoals bij occasion lease – Nationale Autolease. Naast flexibiliteit binnen de opties van het contract, biedt leasen ook veel zekerheid. Binnen de meeste leasecontracten is de auto goed verzekerd en wordt je bij pech direct weer op weg geholpen. De auto die je mag gebruiken is in de meeste gevallen ook in een hele goede staat, waardoor je eigenlijk vrijwel nooit naar de garage hoeft of andere kuren kan verwachten.