Om het gezellig te hebben met je vrienden hoef je er niet op uit te gaan. Ook bij iemand thuis kunnen jullie een leuk avondje hebben! Hieronder hebben we een aantal tips verzameld voor een gezellige tijd, zonder dat jij en je vrienden de deur uit moeten. 

Maak er een spelletjesavond van!

Spelletjes zijn altijd goed. Pak daarom je verzameling erbij en zoek een paar bordspellen uit die je met een grote groep kan spelen. Je kunt zelfs de inzet verhogen door er een tournament van te maken. Degene die de meeste spellen wint wordt als kampioen gekroond. Als jullie niet zozeer van de spelletjes zijn, dan kun je dit idee ook uitvoeren met poker. Mocht je genoeg voorbereidingstijd hebben, dan zou je ook een pub quiz kunnen organiseren. Natuurlijk mét bijbehorende powerpoint waar alle vragen op getoond worden. Kies wat leuke categorieën uit en je vrienden zullen gegarandeerd een leuke tijd hebben. 

Zijn je vrienden wat minder competitief ingesteld? Dan zijn er ook coöperatieve spellen waarbij iedereen moet samenwerken met elkaar. Zo hoef je niet tegen elkaar te strijden, maar heb je alsnog een spannend spel om te spelen. Deze samenwerkings-spellen zijn ideaal als je iemand in de groep hebt die niet goed tegen zijn of haar verlies kan!

Zelf de lekkerste cocktails maken

Een leuk idee is om je eigen cocktail te maken. Zoek een receptje op en maak je eigen long islands, tequila sunrise of negroni. Je kunt het recept stap voor stap volgen, maar het is ook een idee om een aantal ingrediënten op tafel zetten zodat iedereen zijn eigen creatieve idee kan uitwerken. Maak er bijvoorbeeld een wedstrijd van en reik een prijs uit voor de beste cocktail. Zo heb je gegarandeerd een gezellig avond én ben je voorzien van lekkere drankjes. Overigens kun je dit plan ook uitwerken zonder alcohol. Met mocktails kun je eveneens genieten van de lekkere smaak!

Drink altijd met mate. Kamp jij of een naaste met een mogelijk alcoholprobleem? Schroom dan niet om alcoholhulp in te schakelen. 

Organiseer een karaoke-avond

Houden jij en je vrienden ervan om keihard mee te blèren met muziek? Organiseer dan een karaoke-avond in eigen huis! Speel de songteksten af op de tv en regel een microfoon als het lukt. Anders kun je ook een ander item gebruiken dat er iets van weg heeft. Zet een vriend in het midden van de kamer neer en zingen maar!