Bij een receptie zal het vaak gaan over een bepaald persoon of over een bepaalde gebeurtenis. In de regel zal het hierbij in principe de bedoeling zijn dat je redelijk formeel gekleed komt. Als je al vaker recepties mee hebt gemaakt, zal dit je waarschijnlijk niet verbazen, maar als je nog niet eerder bij een receptie bent geweest, kan dit wel fijne informatie zijn. Als je het zeker wilt weten, kan het overigens zeker geen kwaad om dit even na te vragen bij de organisatoren. Dan weet je echt of je moet denken aan een formele outfit of dat je misschien beter iets meer een casual outfit kunt gaan samenstellen, kortom lees hier meer over dit onderwerp zodat je een goede keuze zult maken.

De dresscode

Over het algemeen zal het je niet al te moeilijk gemaakt worden. Zeker als je een officiële uitnodiging hebt gekregen, zal er vaak aangegeven zijn wat de dresscode is. Dit kan iets relatief vaags zijn, zoals zomers, maar het kan ook vrij duidelijk aangegeven zijn. De dresscode is dus iets belangrijks om te onthouden. De meeste mensen die ook naar de receptie komen, zullen zich hier namelijk ook aan houden. Als je dus niet buiten de boot wilt vallen, is het slim om je naar de dresscode te kleden.

Wat voor kledingstukken doe je aan als het formeel is?

De kans is best aanwezig dat een receptie relatief formeel is. In dat geval is het misschien niet helemaal de bedoeling dat je je festivaloutfit aantrekt. Je kunt er uiteraard voor kiezen om dit te doen, maar mensen zullen daar dan misschien een beetje van opkijken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mooie jurk, maar je kunt ook voor een pak gaan. Mocht je eventueel neigen naar een smoking, dan is het natuurlijk van groot belang dat je smoking overhemd daar goed bij past. Het klinkt misschien een beetje intens, maar een goed smoking overhemd kan er echt voor zorgen dat je outfit klopt of niet.

Hou het leuk voor jezelf

Hoewel het natuurlijk heel fijn is als je er zo goed mogelijk uitziet, is het ook belangrijk dat je een beetje bedenkt wat jij eigenlijk wilt. Je moet je namelijk wel zo goed mogelijk op je gemak voelen in je kleren. Het is de bedoeling dat een receptie leuk is, dus als je eigenlijk niet meer kunt genieten van een receptie, omdat je kleren te strak zitten of anderszins belemmerend zijn, dan kan dat een reden zijn om voor iets anders te kiezen.