Er is wereldwijd een grote klimaatcrisis en ons klimaat gaat met grote sprongen achteruit. Daarom is het belangrijk om milieubewuster te leven en dat doen de meeste Nederlanders ook. Helaas doet niet iedereen dat want niet iedereen weer precies hoe je milieubewuster kan leven terwijl dit eigenlijk vrij simpel is. Hier vind je 4 manieren waarop ook jij milieubewuster kan gaan leven. 

 

Ga vaker fietsen 

Auto’s stoten enorm veel CO2 uit en dat is zeer slecht voor het klimaat. Er zijn de laatste jaren enorm veel elektrische auto’s op de markt gebracht, maar nog lang niet iedereen heeft een elektrische auto. Het is erg jammer als mensen voor kleine zaken zoals het ophalen van een pakketje bij een pakketpunt de auto pakken. Dit is begrijpelijk want je bent snel op je bestemming en je bent vervolgens ook weer binnen enkele minuten thuis. Dit is echter wel zeer slecht voor het milieu want jij stoot vervolgens enorm veel CO2 uit. Daarom kan je het beste een speed pedelec pakken en voor kleine zaken dus gaan fietsen. Op jaarbasis bespaar jij enorm veel CO2.

 

Bespaar zoveel mogelijk energie 

Als het erg koud is dan willen wij onze woning natuurlijk verwarmen, want het is niet echt fijn om het koud te hebben in je eigen huis. Om onze woningen te verwarmen wordt er vaak gebruik gemaakt van gas en wanneer gas verbrand wordt, wordt er veel CO2 uitgestoten. Daarom is het belangrijk om te kijken hoe jij energie kan besparen want dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor je eigen portemonnee. Je kan energie besparen door slimme schakelaars aan te schaffen, maar ook door het isoleren van jouw woning. 

 

Schaf natuurlijke verzorgingsproducten aan 

Wij maken allemaal gebruik van verschillende verzorgingsproducten, maar wist je wel dat er in de meeste verzorgingsproducten ingrediënten zitten die gemaakt zijn van olie? Hierbij kan je denken aan lippenstift, maar ook aan speciale soorten shampoos. Je kan daarom het beste natuurlijke verzorgingsproducten aanschaffen, maar deze kunnen vrij duur zijn. Natuurlijke verzorgingsproducten zijn daarnaast wel gezonder voor je eigen lichaam en dat is natuurlijk belangrijker dan de prijs. 

 

Recycle zoveel mogelijk 

Wij maken allemaal dagelijks gebruik van papier, plastic en ijzer. Om papier, plastic of ijzer te kunnen maken, worden er erg veel fossiele brandstoffen gebruikt die slecht zijn voor het klimaat. Het is dus belangrijk om zo veel mogelijk te recyclen want zo hoeven er minder fossiele brandstoffen gebruikt te worden voor het produceren van papier, plastic of ijzer.