Er zijn een hoop merken die de afgelopen jaren steeds meer populariteit krijgen bij de klanten. Dit geldt voor een hoop verschillende markten, waaronder die van schoenen. Wanneer je gaat kijken naar de verschillende schoenenmerken zal je opvallen dat er een aantal enorme merken zijn. Daarnaast zijn er verschillende merken met een klein marktaandeel. Het is dan ook niet eenvoudig om als beginnende onderneming een grote hoeveelheid klanten op te bouwen. Toch is het Mason Garments gelukt.

 

Het verhaal van Mason Garments

Mason Garments is een schoenenlabel dat in het jaar 2012 is opgericht. De eigenaar van het bedrijf is opgegroeid in de jaren 90 en was gewend om zijn familie hoogwaardige kleding te zien dragen. Hij was van jongs af aan al weg van de luxe merken en heeft dan ook in de jaren die volgden altijd gedroomd van een eigen merk om luxeartikelen te gaan verkopen. Toen hij begon met het ontwerpen van ideeën is hier Mason Garments uit gekomen. De naam Mason is ontstaan door de gedachte achter het bedrijf. Dit is namelijk dat er een cirkel nodig is met productieve individuen om ervoor te zorgen dat er gezamenlijk succes kan worden behaald. Het bedrijf is dan ook erg gericht op het werven van werknemers met allerlei verschillende achtergronden en visies. Door deze verschillende visies te combineren kan er een luxe merk worden gecreëerd voor iedereen.

 

De schoenen van Mason Garments

Het bedrijf Mason Garments heeft zich nu al 10 jaar gericht op het ontwerpen en produceren van hoogwaardige schoenen. Er worden zowel Mason Garments heren als Mason Garments dames schoenen aangeboden op de markt. De schoenen van het merk zijn gemaakt van de beste Italiaanse materialen. Er is hiervoor gekozen omdat de beste schoenen in die tijd te verkrijgen waren in Italië. Hier werden de schoenen gemaakt met vakmanschap en werd er gebruik gemaakt van eeuwenoude tradities.

 

Het leer dat Mason Garments gebruikt voor de schoenen is een hoogstaand kalfsleder die met de hand is geplukt uit de beste bedrijven in Italië. Daarnaast wordt er gedurende het productieproces een voering in de binnenzool genaaid om ervoor te zorgen dat de schoen een geheel wordt. Bij een hoop andere merken die met Mason Garments te vergelijken zijn wordt er een stuk minder aandacht aan detail besteed. De schoenen van het merk zijn dan misschien wel relatief duur om te kopen, maar stellen zeker niet teleur als het gaat om kwaliteit.